Ascanlar Yıkım & Hafriyat & Kum Ocağı & Taş Ocağı
İnşaat Sanayi ve Taahhüt Tic. Ltd. Şti.
İLKER 1. CAD. CANER APT. NO : 44 / a DİKMEN / ANKARA
TEL : ( 0312 ) 482 05 09 & FAX : ( 0312 ) 480 65 02
{ 0532 } 407 77 57
Email : [email protected]
www.ascanlar.com & www.ankarayikimcilar.com
www.ascanlarhafriyat.com
ASCANLAR YIKIM HAFRİYAT
HER TÜRLÜ
İŞ MAKİNASI VE KAMYONLARLA
BİNA YIKIMI, HAFRİYAT, KUM MICIR NAKLİYESİ, YOL,
ALT YAPI, ÇEVRE DÜZENLEMESİ, KUM, STABİLİZE, BAYPAS,
DOLĞU MALZEMESİ TEMİNİ SERİLİP SIKIŞTIRILMASI VE
KIRICILI VE KOVALI ESKAVATÖRLERLE TAŞ KIRMA
TAAHHÜT İŞLERİ YAPILIR.
7 milyon bina dinamitle yıkılacak
ASCANLAR İNŞAAT
ankara çankayada riskli binalar yıkılıyor
Yıkım aynı yoksul semti buldu!
Bölgenin yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesine karar veren Çankaya Belediyesi, atık işçilerinin yaşadığı evlerin üçünü iki hafta önce mahalleye gelen çevik kuvvet ve TOMA’lar eşliğinde yıktı.
Ankara’da kağıt ve atık dönüşüm işçilerinin yaşadığı Cevizlidere Mahallesi’nde iki hafta aradan sonra yine yıkım vardı. Bölgenin yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesine karar veren Çankaya Belediyesi, atık işçilerinin yaşadığı evlerin üçünü iki hafta önce mahalleye gelen çevik kuvvet ve TOMA’lar eşliğinde yıktı. Yeşil alan yapılması planlanan alan içerisinde kalan diğer altı evi de yıkmak isteyen Çankaya Belediyesi ekipleri atık işçilerinin tepkisi üzerine geri adım atmış, evlerin boşaltılması için 15 günlük süre vermişti. Bu sürenin sona ermesiyle birlikte mahalleye dün yeniden gelen yıkım ekipleri, yeşil alan olması planlanan bölge içerisinde kalan altı evi daha yıktı. Bu süre zarfında evlerinin yıkılmaması için Çankaya Belediyesi ve CHP ile temaslar yürüten atık işçilerine yeni bir yaşam alanı gösterilmedi. Evleri yıkılan işçiler, henüz yıkılmayan evlere sığınmaya veya yıkılan evlerinin yakınına çadır kurmaya hazırlanıyor.
NEREDE YAŞAYACAKLARI BELİRSİZ
Antep’ten Ankara’ya göç ederek atık ve kağıt dönüşüm işçiliği yapmaya başlayan yaklaşık 300 yurttaşın yaşadığı Cevizlidere Mahallesi sakinleri dün sabah yine yıkıma uyandı. Zabıta ekipleriyle birlikte mahalleye gelen kepçe ve dozerler, mahalleliye verilen iki haftalık sürenin sona ermesi sebebiyle Çankaya Belediyesinin yeşil alan olarak değerlendireceği bölgedeki altı evi daha yıktı. Mahallenin yetkililerle uzlaşma çabaları sonuç vermezken “Başka bir yer gösterin, orada yaşayalım” talepleri de karşılıksız kaldı. Önemli bir kısmı Geri Dönüşüm İşçileri Derneği’ne üye olan mahalleliler, mevsimlik tarım işçisi olarak da çalışıyor.
RANT İÇİN Mİ KOVULUYORLAR?
Çoğu kiracı olan atık işçileri yıkılan evlerini gönülsüz olarak terk ederken bölgenin nasıl kullanacağı mahallenin ilk gündemi haline geldi. Belediye yeşil alan yapılacağını belirtirken bölgedeki diğer konutların yerine lüks konut projeleri yapılacağı, Belediye’nin oluşturacağı yeşil alanın da bu konut projelerinin pazarlanmasında rol oynayacağı konuşuluyor. İşçilere göre bölgeden kovulmalarının ardında, kendileri orada yaşarken konut satılamayacağını düşünen müteahhitlerin ve mal sahiplerinin talepleri var.
ASIL SEBEP VERİLEN RAHATSIZLIKMIŞ
Yıkım sırasında olay yerine gelen ve atık işçilerinin tepkisiyle karşılaşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, mahallenin ileri gelenlerinin şikayetlerini dinledikten sonra yıkımın gerekçesi hakkında ipuçları verdi. Çevredeki apartmanların atık işçilerinden şikeyetçi olduğunu belirten Sevinç, “Dünya para verip buradan ev almışlar ama siz yanı başlarında pislik içinde yaşadığınız için rahatsızlar. Size başka bir yer göstersek orayı da bu hale getirirsiniz” diye konuştu. İki hafta önceki yıkımlar sırasında Çankaya Belediyesi yaptığı, “Kangrene dönüşen kaçak yapılaşmayla mücadele ediyoruz” açıklamasıyla dikkati çekmişti.